top of page
Schermafbeelding 2020-03-21 om 02.03.35.

E-bike & Pedelec

Merken

We geven aandacht aan Belgische merken. 

Thompson en Granville vindt u bij ons in de winkel. We helpen u graag bij de zoektocht naar de fiets die bij u past. De nieuwste testfietsen zijn steeds beschikbaar. Maak een afspraak of kom langs in de winkel. 
 

Naast onze twee Belgische top merken bieden we ook Giant aan. Giant is een kwalitatief merk met een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding. De Elektrische fietsen zijn uitgerust met een krachtige Yamaha-motor. Tevens beschikt Giant over een uitgebreid gamma aan sportfietsen.

Schermafbeelding 2020-03-16 om 11.15.52.
Schermafbeelding 2020-03-16 om 11.38.16.

E-bike Bosch systeem

Onze voorkeur gaat uit naar het Bosch E-bike systeem.

De geavanceerde aandrijvingstechnologie bekoort vooral door een natuurlijk rijgevoel dankzij de directe krachtoverbrenging op de ketting.

Vergeleken met voorwiel- en achterwielmotoren scoort de middenmotor bovendien met zijn evenwichtige gewichtsverdeling en optimale zwaartepunt.
Tegelijkertijd overtuigt de middenmotor ook met een goede aandrijvingsbesturing, is hij compatibel met alle schakelingen en verbruikt hij dankzij het betere rendement minder energie.

Bosch biedt een betrouwbaar en innovatief systeem. De drive unit, accu en boordcomputer zorgen samen voor een ultiem rijplezier.
 

E-bike onderhoud

Meestal wordt er goed nagedacht bij de aankoop van een E-bike. Logisch, wetende dat de prijs al gauw oploopt. Eens gekocht, is een goed onderhoud van de fiets belangrijk om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten.

Het basisonderhoud van een E-bike is gelijklopend met het onderhoud van een klassieke tweewieler.

Wij raden aan uw fiets jaarlijks bij ons binnen te brengen voor een onderhoud.


Tevens beschikken we over de nodige Bosch-diagnosetools zodat problemen kunnen vastgesteld en opgelost worden.

Bij elk onderhoud controleren we of er software-updates beschikbaar zijn en worden deze ook uitgevoerd. De uitgevoerde updates zorgen ervoor dat uw motor, accu en display weer helemaal up-to-date zijn, waardoor de batterijcapaciteit ook optimaal benut wordt.

 

Schermafbeelding 2020-03-16 om 11.40.54.

Controleer regelmatig de banden en pomp bij indien nodig. Banden met een lage druk zorgen voor extra rolweerstand, wat de actieradius van de E-bike aanzienlijk verkleint.

 

Controleer de remmen. Is er slijtage merkbaar, dan is vervanging aangeraden.

Bij lage temperaturen bewaar je de batterij best binnen.

Laad de batterij regelmatig op. Het proces van ontladen en laden houdt de batterij gezond.

 

Enkele nuttige tips

bottom of page